Matsmarta hjältar

”Att handla på Matsmart är win-win-win!”

I början av varje månad lägger studenten, Philip Lantz, en beställning på Matsmart. På så sätt har han en bas av hälsosamma och klimatsmarta råvaror till resten av månaden. "Det gör gott för både privatekonomin, hälsan och klimatet. Win-win-win", säger Philip Lantz.

Studentlivet är inte förknippat med en stor budget. Philip Lantz vardag är inget undantag. Matsmarts priser innebär att Philip kan unna sig lite extra – och samtidigt få mer pengar över i plånboken.

– Överlag är priserna väldigt bra. En del produkter är galet billiga, medan en del andra priser inte får mig att spontanhandla. Det kan i och för sig vara bra, så man inte köper saker som egentligen inte behövs och riskerar att stå och samla damm i något skåp, säger Philip.

Philip beställer ofta baljväxter, ekologiska produkter, torrvaror, kryddor liksom olja och vinäger. – Lite choklad måste jag också erkänna att jag handlar då och då, säger Philip och skrattar.

Hur viktigt är det för dig att du minskar matsvinnet genom att handla på Matsmart?
– Väldigt viktigt. Matsmart fyller ett vakuum på marknaden och det är galet att så många produkter som är riktigt bra annars riskerar att slängas.

Har du några tips till andra som vill testa Matsmart för första gången? – Fyll hela lådan med grejer och handla för mer än 500 kronor så får du fri frakt.

Namn: Philip Lantz
Ålder: 28 år
Familj: Min sambo och älskade flickvän Cilla samt övriga i familjen Lantz
Bor: Solna
Gör: Studerar medie- och kommunikationsvetenskap
Favoritprodukter på Matsmart: GoGreens olika baljväxter