Matsmarta hjältar

”Enkelt och billigt att göra insats för miljön”

Att surfa på sociala medier kan löna sig. Fråga bara Helena Friberg. – Det var så jag upptäckte Matsmart. Jag försöker äta hälsosamt och den typen av produkter är väldigt billiga på Matsmart, säger Helena.

Sonen Ebbe, 10 månader, hade fastnat för Little Farmers gröt och när det dök upp ett inlägg på sociala medier om att den produkten såldes på Matsmart klickade sig Helena Friberg in på sajten. Hon såg direkt att priset var betydligt lägre än i den ”vanliga” butiken – och prisupplevelsen bestod när hon valde att klicka sig vidare till de två kategorierna ”ekologiskt” och ”hälsa”.

– Jag hittade otroligt mycket mer än barnmat och priserna på exempelvis sojadryck, kokosolja, träningsdryck och ekologiskt jordnötssmör skiljde sig markant från priserna jag var van vid. – Dessutom är det inte alltid helt smidigt att ta med sig två barn till mataffären, då är det enklare att klicka hem varorna, säger Helena och skrattar.

Hon tipsade sin mamma och de beställde tillsammans för att på så sätt kunna dela på fraktkostnaden.

– Nu har mamma i sin tur tipsat sina väninnor om Matsmart och jag har rekommenderat mina kompisar att testa. Det är inte alltid lätt att vara miljövänlig, men att handla på Matsmart – och därmed bidra till att minska matsvinnet – är både enkelt och bra.

Namn: Helena Friberg
Ålder: 32
Bor: Anderslöv
Gör: Mammaledig förskolelärare 
Familj: Maken Måns, 35 år, Alicia, 6, Ebbe, 10 månader.
Favoritprodukter på Matsmart: Sojadryck, jordnötssmör, kokosolja, barnmat