Matsmarta hjältar

”Jag sparar tid, pengar och hjälper miljön”

Att minska matsvinnet och samtidigt gynna den egna ekonomin. Det är två av anledningarna till att Lilian Holmberg, 21, handlar på Matsmart.

– Konceptet är superbra. Det känns toppen att bidra till en bättre miljö samtidigt som det gynnar mig och min plånbok, säger hon.

Kristianstad är en matsmart ort. När Lilian allt mer frekvent såg människor med Matsmart-lådor blev hon nyfiken och undrade var det var för företag vars logga prydde paketen. Hon gick in på sajten, surfade runt och fastnade direkt.

– Dessutom hade jag många kompisar som handlar på Matsmart och älskar det. Att varor, som är hur perfekta som helst, exempelvis skulle ha slängts enbart på grund av något fel på förpackningen är ju helt fel.

Till vardags arbetar Lilian med hälsokost och en hel del sådana varor slinker ner i varukorgen när hon handlar. Skafferivaror, ”allt från knäckebröd och müsli till pasta”, liksom fynd som ligger under kategorierna ”träning & vikt” och ”ekologiskt” är andra favoriter.

– Både jag och sambon tränar mycket så matkontot är ganska högt och det har vi lyckats få ner med hjälp av Matsmart och alla bra priser. Hur bra är inte det, frågar sig Lilian.

Namn: Lilian Holmberg
Ålder: 21 år
Familj: Mamma, pappa, systrar och en sambo
Bor: Kristianstad
Jobbar med: Hälsokost
Favoritprodukter på Matsmart: Bars, pasta och knäckebröd