Matsmarta hjältar

”Matsmart är den ultimata tjänsten”

Efter flera år i Australien återvände Sophia Jansson till Sverige. I bagaget hem hade hon en ökad miljömedvetenhet – och en betydligt mindre plånbok. – Matsmart är den ultimata tjänsten. Jag sparar pengar, får varorna hem till dörren och minskar matsvinnet. Det är fantastiskt, säger Sophia.

Att bidra till en bättre miljö behöver inte vara så svårt. Fråga bara Sophia Jansson. När hon satte fötterna på svensk mark igen efter Australien-äventyret försökte hon hitta företag som på olika sätt bidrog till att minska vår miljöpåverkan. Och då dök Matsmart upp.

– Jag fastnade direkt för Matsmart och det roliga är att man kan hitta i princip allt! Jag shoppar allt från hygienartiklar till tacosås. Jag äter veganskt och har hittat många roliga produkter, inte minst kokosvatten som säljs riktigt billigt i flerpack då och då, säger Sophia.

Efter åren utomlands spelade Matsmarts låga prissättning en stor roll till att hon gjorde sin första order.

– Matsmart har fantastiska priser och här känner man att man har råd att handla. Jag sparar massvis med pengar varje gång jag slänger ihop en box. Oftast är det halva priset jämfört med i en ”vanlig” butik.

Sophia arbetar just nu som hamnkapten i Vaxholm och numera är det låga priset mer en bonus – inte den primära drivkraften att göra en beställning.

– Det allra bästa med Matsmart är att jag har möjlighet att hjälpa till att minska matsvinnet. Vi har bara en planet och det är viktigt att vi tar hand om den på alla sätt som vi kan.

Namn: Sophia Jansson
Ålder: 26
Familj: Singel
Bor: Vaxholm
Jobbar som: Hamnkapten
Favoritprodukter på Matsmart: kokosvatten, kokosolja och raw bars