Jessica D

Våra hjältar

2021-09-28

Säg hej till Jessica! En Uddevallabo och röd prislappsjägare som tycker matlådor är en riktig vardagsräddare, där devisen win win no svinn alltid ligger till grund! När det inte är matlådor och rutiner som gäller så toppar vinluncher och resor till värmen listan över goa to-do's✌️

Kort om Jessica

Jag är en glad 29-årig Uddevallabo med mat som största intresse - främst snabb vardagsmat med fokus på röda prislappar och mottot ”win win no svinn”! Matlådor är en avgörande vardagsräddare för mig så även där lägger jag lite extra tid och kraft. Man vill ju liksom bli glad när man öppnar locket! Utöver maten gillar jag vinluncher (hehe mat igen), katter och att resa till värmen.

Såhär hittade jag Matsmart

Oj, det är flera år sedan så det minns jag inte ens! Antar att en röd prislappsjägare med minskat svinn som hjärtefråga aldrig undgås guldgruvor som Matsmart!

Det bästa med Matsmart

Hela idén! Ett jättebra initiativ för att ta hand om mat som redan är producerad och som därmed inte behöver gå till spillo. Dessutom är det ju bra för oss konsumenter att kunna köpa till reducerat pris. Win win no svinn!

Hur och hur ofta jag handlar matsmart

I ärlighetens namn – inte så ofta. Har bott i lägenhet tidigare och haft svårt att förvara allting jag beställt ifrån Matsmart då jag mest köpt skafferivaror. Men nu bor vi i villa så det blir det ändring på! Beställa via nätet är smidigast för mig.

Vad jag brukar fynda

Skafferivaror så som konserver och nötter/frön. Men även övriga varor med de högsta rabatterna. Det ser jag nämligen som en möjlighet att testa nytt eftersom man troligtvis inte hade köpt det annars!

Mitt bästa food waste-hack

Ha ordning och städa/gå igenom vad som finns, ofta!! Gäller främst kyl och frys men även skafferi med jämna mellanrum. Jag tror att många matvaror glöms bort för att man helt enkelt inte ser dem och som vi alla vet går tiden fort och bäst före-datum passerar snabbt, då främst på färskvaror. Därför behöver man ha koll och utgå ifrån vad man har hemma som behöver tas om hand, inte alltid handla nytt för dagen och det man är sugen på. Sedan vill jag lämna extra info om att bäst före-datum endast är en hänvisning men inte nödvändigtvis en sanning. Lukta/smaka alltid! Vad är det värsta som kan hända?

Jessicas favoritkategori: