Vår historia

Matsmart grundades 2013 av Erik, Kalle och Uffe som såg hur mängder med perfekt mat kastades, helt i onödan. Samtidigt hade världen börjat prata klimat på riktigt. Att inte kasta felfri mat var inte bara smart, utan superviktigt för planeten. Erik och hans två kompisar fattade att de var något stort på spåren och startade en e-handel från en källare, med hjälp av ett verktyg för några hundralappar de hittade på nätet.

Inom kort spenderade de dagar och nätter med att packa lådor. Och beställningarna fortsatte att öka. Deras idé hade blivit till en rörelse. Prisjägare och klimathjältar från överallt ville vara med. Hade de startat en revolution?

Matsmart fortsatte växa. Lokalerna i storstaden blev för trånga och 2015 gick flytten från Stockholm till Katrineholm. I juni 2017 slogs portarna upp i Finland och 2019 lanserades Matsmart i Danmark – fast med nytt namn! I Danmark och alla andra länder förutom Sverige heter Matsmart Motatos, som i sig fungerar lite som en produktdemonstration. Att mat inte behöver se ut som förväntat för att vara perfekt. Och domänen var tillgänglig och superbillig, precis som produkterna på sajten.

Hittills har Matsmarts kunder och leverantörer räddat över 11 000 ton mat. Och resan har bara börjat.