Om bolaget

Mission

Matsmart räddar helt perfekt mat från att slängas. Genom att belysa matsvinnsfrågan och sälja maten till ett lägre pris skapar vi ett mer hållbart samhälle.
Länge leve maten!

Vision

En värld utan matsvinn.

Våra kärnvärden

Engagemang
Att minska matsvinnet är kärnan i allt vi gör. Bli en del av vårt hängivna community av medarbetare, kunder, leverantörer och partners som med stolthet sätter fokus på matsvinnsfrågan.

Mod
Vi är pionjärer och innovatörer som snabbt tar oss framåt. Genom att våga välja vägar som ingen annan har gått bygger vi ett företag med ett attraktivt erbjudande som gör skillnad.

Hjärta
Vi på Matsmart är genuint passionerade för det vi gör och värnar om såväl varandra som våra kunder. Vi ger alla möjligheten att på ett enkelt och roligt sätt göra miljömedvetna matval, oavsett plånbok.

=====

Matsmart är ett svenskt privatägt aktiebolag, grundat 2012. Grundarna har sin bakgrund inom matvaru-, teknik-, sälj- och mediabranschen.

Idén till Matsmart föddes ur ett antal egna erfarenheter, spaningar och skeenden i omvärlden: 

  • Att det blir allt starkare fokus på den globala utmaningen med matberget. En tredjedel av all mat som produceras världen runt slängs!
  • Att medvetenheten hos konsumenterna blir allt starkare om att mat som passerat bäst-före-datum i princip aldrig är sämre veckan eller månaden efter att datumet passerat.
  • Att denna mat inte säljs, trots att kvalitén fortfarande är precis lika bra, i vanliga mataffärer och i stället måste destrueras eller tas om hand på andra sätt.
  • Att konsumenter gillar att göra fynd och spara pengar.
  • Och såklart en hel del andra faktorer - inte minst att vi grundare brinner för frågan och alla utmaningar den innebär!

Vi erbjuder leverantörer ett alternativ där de kan sälja ut sitt överskott. Det handlar om varor med korta eller passerade bäst-före-datum - men även exempelvis felmärkningar, förpackningsbyten eller varor som av andra orsaker har påverkat leverantörernas ordinarie försäljning.

Kontakt: Rikard Hellqvist, rikard.hellqvist@matsmart.se, 0708-42 77 33.