Så funkar Matsmart

Matsmart säljer mat som i många fall annars hade slängts på grund av exempelvis:

Hos oss fyndar du helt fantastiska varor med 20-90 procents rabatt samtidigt som du bidrar till en bättre miljö genom att minska matsvinnet.

Vill du veta mer? Kolla in filmen "Matsmart på en minut"!

Vanliga frågor

Hur handlar man?

Matsmart säljer mat på nätet med 20-90 procents rabatt. Din mat levereras hem till dig, eller till närmaste utlämningsställe, beroende på vilket leveransalternativ du väljer. Vi har inte någon "vanlig butik", däremot går det att hämta ut din order på vårt lager i Katrineholm om du bor i närheten eller har vägarna förbi. Mer info hittar du här.

Hur levereras maten?

Vi säljer endast mat som inte kräver kyl eller frys och kan därmed skicka maten med vanliga transportörer - antingen hem till dörren eller till närmaste utlämningsställe. Vi levererar över hela Sverige!

Hur kan priserna vara så låga?

Matsmart säljer mat som i många fall annars hade slängts. Orsakerna varierar men ofta beror det på:

  • Förpackningsbyten (exempelvis: påsen byter färg)
  • Säsongsvaror (exempelvis: julmusten som inte hann säljas före jul)
  • Korta eller passerade bäst före-datum (exempelvis: pasta som är fullt ätbar i många år, men bäst före-datumet närmar sig eller har passerat och därför inte kan säljas i "vanliga" butiker. Läs mer om vad bäst före-märkningen egentligen betyder här)
  • Feltryck (exempelvis: det är svartpeppar i burken, men det står vitpeppar på locket)

Varför varierar sortimentet?

Matsmart köper in mat - och andra produkter - som producenter på grund av olika anledningar har utmaningar med att sälja till "vanliga" matbutiker. Därför kan vi aldrig garantera att en viss vara finns på sajten. Det vi däremot kan garantera är att du alltid hittar kvalitetsvaror inom många olika kategorier med 20-90 procents rabatt.

Varför är det här så smart?

Enorma mängder perfekt mat slängs i onödan. Genom att handla på Matsmart bidrar du till en mer hållbar värld genom att minska matsvinnet.

2019 räddade vi - tillsammans med våra Matsmarta miljöhjältar till kunder - 5047 ton mat. Det är Matsmart!