Vi är Matsmart

VARFÖR ÄR VI EN ANNORLUNDA MATBUTIK?

Matsmarts ambition är att göra allting så enkelt som möjligt. Därför säljer vi bara hållbara grejer. Bara hållbara grejer? Nu har du förmodligen ett gäng frågor om hur det funkar.

­

 

­

Den korta versionen låter ungefär såhär: Matsmart säljer rädda-planeten-grejer som annars skulle riskeras att slängas på grund av någon av följande anledningar:

  • Överproduktion
  • Felaktiga förpackningar
  • Säsongstrender
  • Korta eller ibland passerade bäst före-datum

Att bara kasta det här vore ett otroligt slöseri med vår planets resurser. Så vi räddar dem helt enkelt, och säljer dem med superrabatter. Allt du behöver göra för att få hem superprodukterna till din dörr och samtidigt bli en klimathjälte är helt enkelt att köpa dem. Plättlätt skulle vi säga. Läs mer om hur vi tänker kring bäst- före-datum här!

VÅRT MÅL

Runt om i världen blir massor av mat till svinn helt i onödan. Många gånger slänger vi mat utan att ens tänka på det. En burk tomater, sista koppen i bryggaren eller pastan med passerat bäst före-datum. Det vill vi uppmärksamma. Kanske kan det få en eller flera att tänka till. Vi vill ju att bra, felfri mat ska ätas, inte slängas!

­

 

­

Matsmart grundades 2013 av Erik, Kalle och Uffe som såg hur mängder med perfekt mat kastades, helt i onödan. Samtidigt hade världen börjat prata klimat på riktigt. Att inte kasta felfri mat var inte bara smart, utan superviktigt för planeten. Erik och hans två kompisar fattade att de var något stort på spåren och startade en e- handel från en källare med hjälp av ett verktyg för några hundralappar de hittade på nätet.

Inom kort spenderade de dagar och nätter med att packa lådor. Och beställningarna fortsatte att öka. Deras idé hade blivit till en rörelse. Prisjägare och klimathjältar från överallt ville vara med. Hade de startat en revolution?