🤑 SUPER SAVE SALE - Upp till 90% rabatt! 🤑 Till rean
Matsmart Stories

Tävling: jakten på Sveriges äldsta krydda

Matsmart älskar

2024-07-08

Trött på utsikten från sommarstugan? Då vet vi precis vad du kan göra! Ta en titt i kryddhyllan och leta järnet efter gamla kryddor. Just nu har vi nämligen en tävling som går ut på att hitta Sveriges äldsta krydda, där vinnaren belönas med 1000 kronor att handla hos oss för. Och kryddan, den ska vi laga mat på i augusti!

Varför gör vi det här?

De svenska hushållen slänger 343 000 ton mat årligen – helt i onödan! En anledning till matsvinnet är att man inte vet vad bäst före-märkningen står för, och därför slänger ätbar mat bara för att den har passerat sitt bäst före-datum. Men sanningen är att matvarorna ofta håller flera månader, eller år(!), längre än så. Vi vill på ett roligt sätt få folk att sluta stirra sig blinda på märkningen och använda sina sinnen istället. Titta, lukta och smaka på maten så att den inte slängs i onödan. På så sätt kan vi spara på både miljön och plånboken.

Allt du behöver göra för att tävla är:

  1. Ta en titt i kryddhyllan och leta fram gamla kryddor

  2. Ta en bild på ditt äldsta kryddfynd där bäst före-datumet tydligt syns i bild

  3. Skicka bilden till krydda@matsmart.se och berätta var i Sverige du hittat kryddan

Och vips - genom att bocka av de tre stegen är du med och tävlar i jakten på Sveriges äldsta krydda. Hur kul?🧂🌶️

Tävlingen pågår fram till den 11 augusti 2024, och vinnaren kommer meddelas per mejl och presenteras här och på vår Instagram under vecka 34. Den äldsta kryddan kommer det även att lagas mat på! Tävlingen är inte knuten till Instagram. Tävlingen är inte knuten till Instagram.

Med det sagt: glad kryddjakt och må äldsta krydda vinna!

PS nummer 1) Om flera kryddor visar sig vara på pricken lika gamla, kommer vi dra lott om vem som vinner.

PS nummer 2) Genom att skicka en bild på din krydda intygar du att du äger rättigheterna till bilden och godkänner att vi använder den i kommunikation gällande vem som leder under tävlingens gång och slutligen vinnaren på vår hemsida, sociala medier, pressmeddelanden och eventuell extern media.

PS nummer 3) När du deltar i tävlingen godkänner du att vi (Matsmart in Scandinavia AB) behandlar dina personuppgifter som namn, plats och e-postadress. Du godkänner även att ditt förnamn och plats i Sverige kan komma att publiceras i vår marknadsföring i samband med din inskickade bild, och att vi får laga mat på din krydda. Vi betalar kostnaderna för att frakta kryddan från dig till oss.