Saved By Motatos

En mathjälte - precis som du!

SAVED By Motatos är ett varumärke skapat av oss: Matsmart-Motatos. Vårt sortiment gör det enkelt och inspirerande att äta gott och rädda ännu mer mat. Hur? Jo, genom att erbjuda ett prisvärt, kreativt & läckert sortiment gjorda på räddade råvaror.

Du hörde rätt! Vi räddar råvaror från livsmedelsproduktion eller direkt från åkrarna och gör det till smakrika produkter med en twist. Att rädda mat blir lätt, prisvärt och roligt.

Handla SAVED By Motatos produkter:

Inga grönsaker är för skruvade
Vi älskar grönsaker i alla dess storlekar och former. Det spelar ingen roll hur stora, små eller skruvade de är – för oss är gröningar alltid sköningar. Kanske de inte passar in i standarden för våra matbutiker, men vi tycker dom är alldeles för goda för att kastas bort. Därför har vi tillverkat smarriga soppor, bread spreads och pestos från räddade grönsaker.
Läs mer om våra produkter här
Ingen pasta är för kort
Visste du att det i spaghetti-produktionen alltid blir över små bitar? Detta för att spaghettin skall skäras i exakt samma längd. Vi tycker att alla bitar av pasta är för goda för att slängas och har därför valt att rädda dem. Bitarna torkas och omvandlas sedan till ett mjöl av majs och kikärtor. Från detta räddade mjölet skapar vi fusilli med en twist. Mindre matsvinn, massor av smak!
Läs mer om våra produkter här
Blandad choklad - bästa av båda världar
Visste du att hundratals ton choklad går till spillo i produktioner varje år? Inte ok. Vi har tagit tillvara den choklad som används för att så att säga rensa rören när man byter från en vit till en mörk sort och skapat en ny mumsig chokladkaka. Skäm bort både dig själv och planeten på samma gång.
Läs mer om våra produkter här

Nu utmanar vi upcyclingvärlden

Det är rena rama drömmen att nu kunna rädda ingredienser, och inte bara färdiga varor. Det innebär att vi kan rädda ännu mer mat tidigare i försörjningskedjan.

För att kunna göra det har vi tagit en närmare titt på olika leverantörskedjor inom livsmedelsindustrin och räddar mat direkt från fälten såväl som i produktionsprocesserna. Vi börjar bli kreativa när det gäller att förvandla alldeles utmärkt mat från bortvald till utvald - med kvalitet, extraordinär smak och hållbarhet i åtanke under hela produktionen.

Tänka om - göra rätt

Vi vill att SAVED By Motatos ska inspirera alla att rädda mer mat och att göra saker annorlunda. Vare sig det är genom att skapa smakrika produkter med en twist eller genom att tänka om i livsmedelsproduktionen och konceptet kring hållbar konsumtion.

Vi strävar efter att vara ett transparent varumärke med zero waste och ett litet klimatavtryck. Men eftersom det inte räcker för oss, kommer vi sist men inte minst även att __donera 1% av bruttovinsten till The Hunger Project , för att hjälpa till att bekämpa världshungern.

För samtidigt som vi kastar miljarder ton mat varje år, kan omkring 700 miljoner människor på jorden inte vara säkra när deras nästa måltid kommer vara. Vi kan inte ha det så, eller hur?