SAVED by Motatos: produkterna

Varumärken & produkter

2022-04-25

Vår nya produktserie gör att vi kan rädda ännu mer mat, ännu tidigare i processen.

Kul att du hittat hit! Visste du att matsvinn börjar redan i fabriken, redan i valet av råvaror och ingredienser? Det är därför vi har skapat SAVED by Motatos, ett sprillans nytt sortiment med goda grejer gjorda av grönsaker, baljväxter och annat som varit på väg att slängas. Varför? Ja, det undrar man ju. Men hos oss får de bortglömda en självklar plats. Här nedan kan du läsa mer om det första gänget produkter vi lanserar.

SOPPOR, SPREADS OCH PESTOS

Räck upp handen om du älskar grönsaker. Samma här! Det spelar ingen roll hur stora, små eller skruvade de är – för oss är gröningar alltid sköningar. Därför har vi tagit fram en drös soppor, spreads, pestos och en och annan hummus, till stor del gjorda av grönsaker som varit på vippen att slängas. Hur gott?!

PASTA

Visste du att i produktionen av spagetti blir det alltid över små bitar? Detta för att spaghettin skall skäras i exakt samma längd. Vi tycker att alla bitar av pasta är för goda för att slängas och har därför valt att rädda dem. Bitarna torkas och omvandlas sedan till ett majsmjöl. Från detta räddade mjölet skapar vi fusilli med en twist. Låg fetthalt & hög proteinhalt - mindre matsvinn, massor av smak! Ganska smart, va?

CHOKLAD

Gottegrisar, förena er! Visste ni att hundratals ton choklad går till spillo i produktionen varje år? Inte ok. Vi har tagit tillvara den choklad som används för att så att säga rensa rören när man byter från en vit till en mörk sort (för tro det eller ej, det görs med choklad eftersom vatten får smeten att skära sig) – och skapat en ny mumsig kaka. Allt för att du ska kunna skämma bort dig själv och planeten på samma gång. Omnomnom.

ALKOHOLFRI ÖL

Så här. Nybakat, fortfarande lite varmt från ugnen-bröd är toppen. Men betyder det att en limpa som hunnit bli lite torrare bara ska hivas? Nej! Vi upprepar: nej. Vi har räddat bröd som tappat i färskhet, och med fin hjälp från Värmdö bryggeri bryggt vårt eget öl av det. Du läste rätt. Vi har bytt ut en femtedel av kornet mot bröd som varit på väg att slängas och skapat en läskande, alkoholfri lager. Skål för en värld utan matsvinn!

GRANOLA

Drömmer du om smarriga och planetschyssta frukostar? Dröm inte längre! Vår morots- och mandelgranola är två klimatsmarta flugor i en smäll! Den har en krispig och läcker smak och är gjord på räddade morötter som varit lite för sneda eller knasiga enligt livsmedelsindustrins höga skönhetsstandarder. Men vem bryr sig om utseendet? Allt vi vet är att de är alldeles för smarriga för att gå till spillo!