Spröd chokladpavlova

Recept

2022-04-25

Vad sägs om spröd chokladpavlova med chokladkräm, fluffig grädde, rostade mandelspån & banan? Vi menar väl det! Spana in receptet nedan! Receptet är skapat av fantastiska Jessica Dristig som varje dag inspirerar folk att laga mer klimatsmart på sin Instagram @matigaste.

MARÄNG - INGREDIENSER

SÅHÄR GÖR DU:

  • Sätt ugnen på 120°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Vispa äggvitan fluffig i en bunke och tillsätt sedan lite strösocker i taget under fortsatt vispning. Fluffet skall vara styvt och blankt när allt socker är slut.
  • Smält chokladen över vattenbad och ringla ned i marängsmeten, rör om lite slarvigt så du får ett marmorerat mönster.
  • Klicka ut 2 st maränger som är ca 10 cm i diameter på plåten och gör en fördjupning i varje, det är lättast med hjälp av en vanlig sked.
  • Grädda 1 h, stäng av ugnen och låt dem stå kvar på eftervärme tills ugnen svalnat helt.

CHOKLADKRÄM - INGREDIENSER:

  • 1 st äggula
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 6 st chokladägg (40 g)

SÅHÄR GÖR DU:

  • Lägg allt i en kastrull och sjud försiktigt under omrörning i ett par minuter tills krämen tjocknat.

TOPPING:

  • 1 dl vispgrädde
  • Mandelspån
  • Banan

SÅHÄR GÖR DU:

  • Vispa grädden, rosta mandelspånen i torr panna och skiva bananen.
  • Montering: Lägg chokladkrämen och lite finhackad banan i marängens fördjupning, på med grädde, mer banan & rostade mandelflagor.

UPPTÄCK MER:

Inte bara en supersnygg, supersmarrig utan även superenkel förrätt/snacks att servera till familjen, gästerna eller grannarna! 🦸‍♀️ Spana in hela vårt SAVED By Motatos sortiment här!

Receptet är skapat av fantastiska Jessica Dristig som varje dag inspirerar folk att laga mer klimatsmart på sin Instagram @matigaste. Upptäck Jessicas favoriter och recept här!

SAVED By Motatos

Oops, oh!

Inga produkter att visa