🍔 Extra bra deals på bröd från Pågen! 🌭 Skynda fynda
Matsmart Stories

Chili sin carne med grönsaker

Recept

2024-06-11

Letar du efter en god och enkel vegansk chili sin carne? Vår Chili Sin Carne är både mättande och full av smak! Med en bas av bönor, grönsaker och en härlig blandning av kryddor är denna chili perfekt för både vardagsmiddagar och festliga tillfällen. Följ vår enkla steg-för-steg-guide för att skapa en rätt som kommer att bli en vardagsfavorit i ditt kök!

Ingredienser:

Recept för 4 personer:

  • 1-2 lökar
  • 300 g svamp
  • 3 stjälkar selleri
  • 2 stora morötter
  • 1 paprika
  • 2 kartonger bönor, t.ex
  • ½-1 färsk chili
  • 3-5 vitlöksklyftor (efter smak)
  • 2 tsk söt paprika
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk rökt paprika
  • 2 kartonger hackade tomater
  • 3 dl grönsaksfond
  • 20 g mörk choklad
  • 1 liten burk majs
  • olja för stekning
  • salt och peppar efter smak

Till servering:

  • ris
  • gräddfil
  • avokado
  • krossade tortillachips
  • finhackad koriander

Så gör du:

Finhacka löken, skär svamp, selleri, morötter och paprika i små tärningar. Hetta upp en panna med olja och fräs först löken tills den är genomskinlig. Tillsätt svamp, selleri, morötter och paprika och fräs grönsakerna mjuka i 4-5 minuter. Häll av vätskan från bönorna och lägg i pannan tillsammans med finhackad chili och vitlök och kryddor.

Tillsätt hackade tomater och grönsaksfond och låt innehållet i pannan koka upp. Sänk värmen och låt puttra i ca. 10 minuter med locket på. Tillsätt mörk choklad och låt puttra tills morötterna är kokta al dente. Tillsätt majsen och krydda rätten med salt och peppar.

Servera din chili sin carne med ris och toppa med en klick gräddfil, avokado, limejuice, krossade tortillachips och finhackad koriander.