Matsmart Stories

By Motatos: Historien bakom

Varumärken & produkter

2021-05-03

Vill du veta mer om vårt varumärke By Motatos och hur det hjälper oss att rädda ännu mer mat? Här förklarar vi den viktigaste faktan för dig!

Hur By Motatos hjälper till att rädda mer mat

Ända sedan starten 2014 har Matsmart-Motatos varit en föregångare när det kommer till att minska matsvinnet. Hittills har mer än 40 000 ton mat och konsumentprodukter räddats. Gör det oss glada? Såklart! Stolta? Ja! Nöjda? Inte alls. Vi vill alltid bli bättre. Och rädda mer mat. Men hur? Vi frågade er, våra kunder.

Vi frågade vad som skulle göra det enklare att handla och rädda mat med oss. Svaret var tydligt. Många svarade att det ibland var svårt att fylla en låda hos oss. Att vi erbjuder mycket snacks, säsongsvaror och andra spännande varor men ganska lite basvaror som alla vill ha hemma för att kunna laga bra mat. Ni kunder svarade att ni kan hitta tre, fem eller till och med sju bra erbjudanden hos oss. Men, och det här är ett stort men: kanske inte tillräckligt för att kunna fylla en hel låda.

Det här är en utmaning. För det första kan detta göra att människor inte räddar mat alls. Det kan dessutom göra att man missar bra erbjudanden. Inte bra! Vi tänkte att ett utbud av basvaror för skafferiet, ”Skafferihjältar”, skulle vara lösningen. Några räddade och några bra basvaror för att komplettera det räddade utbudet för den perfekta mixen för att göra det enklare att rädda mat och förenkla livet.

Men vänta nu, tillverka mer mat när vi redan har så mycket?

Det råder ingen brist på mat i världen. Långt därifrån – vi har mer än vi kan äta. Så varför tillverkar Matsmart-Motatos ännu mer? Det är en bra fråga. Vi arbetar varje dag mot vår vision om en friskare planet, fri från matsvinn. För att lösa detta pussel måste vi titta på alla bitarna. För det handlar inte om att sluta producera mat, det handlar om att producera mat på rätt sätt. Hela systemet med matproduktion måste förändras så att produktion och distribution kan göras på ett hållbart, effektivt och rättvist sätt.

Läs mer om hur vi kan minska vårt klimatavtryck och göra skillnad här.