SOMMARREA ☀️ Fynda med upp till -90% rabatt 🤑 Till rean
Matsmart Stories

By Motatos: The hunger project

Varumärken & produkter

2021-05-03

Vi pratar ofta om det faktum att en tredjedel av all mat som produceras i världen går till spillo. För oss räcker det inte att prata om det. För detta är galenskap. Särskilt med tanke på att hundratals miljoner människor lider av hunger. Detta systemfel är vad som i grund och botten är anledningen till varför vi vill samarbeta med den internationella organisationen The Hunger Project (THP).

Samarbetet med THP handlar om att ge tillbaka. Och att utöka våra möjligheter att påverka. Många företag börjar samarbeta med ideella organisationer efter ett tag, men vi tänkte – varför inte göra det från start? Vi vill säkerställa att varumärket By Motatos bidrar till helheten. Det är oacceptabelt att en av nio personer på denna planet inte ska veta när de kommer att få äta nästa gång. Systemet behöver åtgärdas och detta projekt kommer att bli ett litet bidrag på vägen.

The Hunger Project grundades år 1977 i New York och är en organisation som arbetar för att utrota världshungern genom att implementera förändringar på gräsrotsnivå. Istället för att dela ut donationer erbjuder THP verktyg och resurser som hjälper människor att hjälpa sig själva – särskilt kvinnor. Att göra det möjligt för kvinnor att ta en aktiv roll i samhället, på samma villkor som män, är helt avgörande för att förbättra den värld vi lever i. Idag når deras program ut till 16 miljoner människor i Afrika, Asien och Latinamerika och stöder landsbygdssamhällen att uppnå hållbara framsteg inom hälsa, utbildning, näring och familjens inkomst.

Vår påverkan kommer att växa över tid

I samband med lanseringen av vårt eget märke har Matsmart-Motatos beslutat att donera en procent av bruttovinsten från hela By Motatos försäljning, eller minst 10 000 euro per år, till The Hunger Project. Men detta är bara början på vårt samarbete för att skapa positiva förändringar. Med tiden kommer vårt bidragande att öka i takt med att By Motatos växer sig allt större. Tillsammans kommer vi hjälpas åt att öka medvetenheten kring behovet av att utrota hungern och att förändra livsmedelssystemet. Allt tack vare att våra kunder äter bra mat från By Motatos.

Starkare tillsammans

Någon kanske undrar varför vi samarbetar med THP istället för att skapa våra egna projekt för att bekämpa hungern. Svaret är att vi tror på att det främst är de som är experter inom området som kan uppnå bäst resultat. Vem skulle till exempel använda en gör-det-själv-strategi i en redovisningsprocess? Nej, precis. Vi tycker att samma sak gäller för företagsansvar och påverkan. THP är riktiga experter på när det kommer till vad som behövs för att göra samhällen självförsörjande. Det bästa vi kan göra är att hjälpa dem att lyckas.