🍓 Zingo Jordgubb Sockerfri 20-pack ENDAST 59 kr 🍓 Till dealen

Där bortvalda råvaror blir utsökta matvaror!

Varumärken & produkter

2022-04-25

Vi på Matsmart drömmer om en värld utan matsvinn. Det har nog inte undgått någon! Det känns liksom onödigt att låta fullt ätbara grejer gå till spillo på grund av tryckfel, eller säsongstrender, så vi gör vårt bästa för att rädda så mycket vi bara kan och sälja det till dig som vill göra en insats för miljön och spara pengar på samma gång. Det är sedan gammalt.

Men det är inte bara färdiga produkter som slängs. Svinnet börjar redan i fabriken, redan i produktionen och i valet av ingredienser och råvaror. Visste du till exempel att det alltid blir över små pastastumpar när man gör spaghetti och har klippt stråna i samma längd? Och att de här bitarna vanligtvis åker ner i soptunnan? Galet ju!

Eftersom vi vill bekämpa allt svinn - hur, var och när det än uppstår - så har vi tagit fram en ny produktserie: SAVED by Motatos. Ett helt nytt sortiment skapat av grönsaker, frukter, baljväxter eller annat som varit på väg att slängas tidigt i processen. Den här idén krokar i vår större vision om en friskare och gladare planet - och hjälper oss att komma närmare målet. Förhoppningsvis kan den också inspirera våra fantastiska kunder att tänka lite annorlunda när de handlar. För annorlunda är långt ifrån dåligt. Annorlunda är minst lika bra!

Hos SAVED by Motatos har de bortvalda plötsligt fått en självklar plats. Minns du spaghettistumparna? De tar vi tillvara på och gör en ny, smarrig pastasort! Och den här produktserien rymmer allt från chokladkakor och paprikapesto till potatissoppa och bredbara smörgåspålägg. Tillsammans med ansvarstagande producenter som delar vår vision kan vi nu rädda ännu mer mat undan svinn, ännu tidigare i processen.