🤑 SUPER SAVE SALE - Upp till 90% rabatt! 🤑 Till rean
Matsmart Stories

Folkkär tomte ska räddas

Varumärken & produkter

2024-03-27

Samtidigt som svenskarna pyntar med påskris, pågår tomteverkstaden för fullt hos oss. En folkkär tomte, närmare bestämt skumtomten, är nämligen i behov av räddning. Totalt handlar det om 250 000 påsar Juleskum som blivit över sen i julas och som i samarbete med Cloetta ska räddas. Och det på tid!

Skumtomten är en självklar ingrediens i julfirandet. I snitt äter svensken över 30 stycken per person och säsong. Inte svårt att förstå, de är ju så goda. Men så snart julen är slut, försvinner de från butikshyllorna och i regel finns det en del överskott kvar. Så är det med de flesta säsongsvarorna som bara äts under en viss period. Det är helt enkelt väldigt svårt att producera prick så många som kommer gå åt.

Eftersom skumtomtesvinn är otänkbart för Cloetta, går vi nu ihop för att rädda de folkkära tomtarna. Målet är att allt ska vara räddat fram till den 21:a april som är Sveriges Overshoot Day - dagen då planetens alla resurser för år 2024 är förbrukade om alla skulle leva som i Sverige.

Uppdateringar kring hur det går med räddningen kommer finnas i våra sociala kanaler. Där kommer man också kunna ta del av en skumtomteutmaning som vår grundare Kalle och Sveriges okrönte skumtomtekung Micael Dahlén tar sig an. Exakt vad den utmaningen går ut på får man veta om man spanar in vår Instagram. Hett tips - gör det!

Och just det, en till sak! Alla som är med och räddar Juleskum, en påse eller flera, fram till den 21:a april kommer automatiskt vara med i utlottningen av fem maxade godispaket från Cloetta. Vinnarna kommer meddelar per mejl i vecka 17. Hur flott?

För den vars skumtomtemage kurrar och vill hjälpa till att rädda ett gäng, så hittas de här. Happy saving!