Fyllda paprikor

Recept

2024-04-15

Njut av vegansk lyx: Upptäck detta veganska receptet för fyllda paprikor med kidneybönor och majs!

Fylld paprika

Ingredienser:

4 portioner

  • 125 g ris
  • 6 paprika
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk söt paprika
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kartong krossade tomater
  • 1 kartong kidneybönor
  • 1 liten burk majs
  • olivolja för stekning
  • salt
  • peppar

Toppings:

  • gratinerad ost
  • gräddfil
  • avokado
  • finhackad färsk koriander eller spenat

Så gör du:

Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen. Skär av topparna på paprikan och spara 4 st av paprika-skålarna. Finhacka resten av paprikan. Hetta upp en panna med lite olja. Finhacka löken och tillsätt den finhackade paprikan. Stek lök i 3 minuter. Hacka vitlöken fint och lägg i pannan tillsammans med söt paprika och koriander. Tillsätt grönsaksbuljong, krossade tomater, kidneybönor och majs och låt puttra en stund. Blanda grönsakssåsen med det kokta riset.

Värm ugnen till 200 grader varmluft. Lägg paprikorna i en ugnssäker form och fyll upp dem med fyllningen från pannan. Toppa med lite riven ost och grädda dem i ugnen i ca. 35 minuter.

Toppa de färdiggräddade paprikorna med lite gräddfil, några skivor avokado och finhackad färsk koriander eller spenat.