Saffranssemlor

Recept

2022-01-20

Vi vet att semmeldagen inte är först förrän 1:e mars, men det struntar vi i! 😎 Här har du ett otroligt recept på fluffiga semlor med en härlig ton av saffran! Behöver vi säga mer? 🤩 Egentligen inte, spana in receptet nedan bara!

Ingredienser:

  • 75 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 påse saffran
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 300 gram mandelmassa
  • 0,75 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde

GÖR SÅHÄR:

  • Smält smöret, och häll sedan i mjölken. Värm till 37 grader!

  • Smula sönder jästen i en degbunke och häll sedan på degspadet ovan.

  • Tillsätt sedan de övriga ingredienserna i degbunken, men spara gärna lite vetemjöl till utbakningen. Knåda ihop till en smidig deg och låt den sedan jäsa i 40 minuter.

  • Knåda sedan degen på ett mjölat bord, och forma 16 bullar utav den. Lägg dem på plåt och låt jäsa ytterligare 40 minuter.

  • Sätt ugnen på 225 grader, och grädda bullarna i 8-10 minuter i mitten av ugnen.

  • Ta ut och låt svalna under bakduk. Skär sedan av ett lock på bullarna.

  • Vispa grädde och klicka i mandelmassan i bullens mitt som du karvat ur. Lägg på locken och sikta florsocker ovanpå saffranssemlorna.

Sedan är det bara att NJUTA av denna otroliga skapelse! 🙏🤩 Fluffiga semlor med smak av saffran, mandelmassa och toppad med färsk grädde. #mumsfilibaba