SPARRISARANCHINIS MED SALVIA OCH CITRONYOGHURT

Recept

2021-12-23

@elsamumsar

Tröttnat på julmaten? Spana då in det här suupergoda men ack så enkla receptet med härlig smak av sparris, parmesan och friterade risottobollar! 🧀 🥦Kan det bli bättre? Vi tror inte det. Bara ingredienslistan i sig får det att vattnas i munnen!

Ingredienser:

TILL RISOTTON:

  • Sparrisrisottomix
  • 9-10 dl vatten
  • 1 citron
  • 1 knipe salvia
  • Sparris
  • Olivolja
  • 1 dl Grekisk yoghurt
  • 1 dl créme fraîche
  • 1 vitlöksklyfta
  • Parmesan

TILL FRITERING:

  • Rapsolja
  • 1 dl Panko
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 uppvispade ägg

GÖR SÅHÄR:

  • Hetta upp en stekpanna. I med sparrismixen. Blanda risottomixen med lite vatten i taget, låt vattnet koka bort och tillsätt sedan mer vatten. Fortsätt tills vatten kokat bort - och riset mjuknat.

  • Lägg den färdiga risotton i en glaslåda, in i kylskåpet ca 20 min så att den stelnar.

  • Ansa och skär sparrisen i mindre bitar. Ringla över olivolja och lite citronjuice. In i ugnen på ca 180 C, i 15-20 min.

  • Forma den ”stelnade” risotton till små bollar. (TIPS: Kan hjälpa att skölja händerna i riktigt kallt vatten så att risotton inte klibbar!👏) Doppa sedan bollarna i vetemjöl, ägg och Panko. Ned med risottobollarna i upphettad rapsolja. Fritera tills bollarna får krispig yta.

  • Blanda créme fraîche och yoghurten tillsammans med en riven vitlöksklyfta och juice från 1/2 citron. Valfritt att även zesta lite citronskal.

Sist men inte minst: Lägg upp allt på en tallrik. Toppa med ugnsbakad sparris, salvia och riven parmesan. Sedan är det bara att njuuuuta av detta enkla mästerverk! 🤩 😋