Kategorier

Varumärken

Nyttiga länkar

🥤 Ett flak Coca Cola Lime ENDAST 49 kr! 🥤 Till dealen

Matlåde-hacks

Tips & tricks

2022-09-18

Savetember är månaden då vi uppmärksammar hur du kan rädda mat men också hur du kan spara pengar på mat. Med de stigande matpriserna kan även de minsta vardagsknepen ta dig långt i sparandet. Och en av de riktiga (kli)mathjältarna i detta är den otroliga matlådan! Häng med och lär dig hur du gör matlådan både billig och smarrig!

Tips 1: Variera storkoket!

Förbered ett storkok en gång i veckan, så att du alltid är redo att motstå att köpa lunch ute. För det är en riktig pengabov, där många luncher små blir stora pengar i slutet av månaden. Ett storkok behöver inte betyda att du ska äta samma sak fem dagar i rad, för visst kan det bli lite väl trist? Se till att göra variationer på det du tillagar under storkoket. Har du kokat pasta? Förvandla en del av det till en vegetarisk lasagne och den andra till en fräsch pastasallad. Bara kreativiteten sätter gränser!

Tips 2: Laga goda matlådor!

Matlådor behöver inte vara tråkiga, se till att tillaga något du verkligen gillar. Det finns (typ) miljoner olika enkla recept som fungerar utmärkt som matlådor. Ofta när vi gör matlådor fastnar vi i vardagsmönster och tillagar samma rätt om och om igen. Var snäll mot dig själv och variera mellan veckorna!

Undvik att tillaga sådant som lätt blir ledsamt efter en runda i micron. Potatis blir tyvärr ett no-go, då det snabbt kan bli torrt och tråkigt efter några dagar i kylen. Här kommer några av våra personliga favoriter som är minst lika goda någon dag efter:

  • Pastasallad
  • Fiskgratäng
  • Tacogryta med ris
  • Spaghetti och köttfärssås
  • Vegetariska biffar med couscous och tsatsiki
  • Kycklinggryta med ris
  • Indisk daal
  • Halloumi-stroganoff
  • Paj

Tips 3: Rädda matlådan med enkla knep!

Har du lagat det billigaste och smarrigaste du vet men ändå råkat tröttna på din matlåda som tappat sitt sting efter några dagar i kylen? Släng inte maten, piffa istället upp den med krydda, olja eller en smarrig sås.

Vips så har en torr fisk fått en extra skjuts av lite creme fraiche eller citronsås. Och den där pastasalladen har blivit extra krämig med lite olivolja, salt och peppar. Vårt bästa tips för trötta matlådor är grönsakskryddan som kan rädda nästan vilken smaklös matlåda som helst.

Rädda matlådan med enkla knep som dessa, så slipper du slänga mat och slösa onödiga pengar. För matlådan är din bästa vän när matpriserna stiger och vardagsutgifterna blir större. Följ med oss under hela Savetember för att lära dig mer om hur du kan rädda mat och spara pengar samtidigt.

Save money, save food - Savetember!