By Motatos: Produkterna

Varumärken & produkter

2021-05-03

Låt oss presentera vårt eget varumärke BY MOTATOS! Upptäck sortimentet, dess ursprung, hur de förpackas och hur vi håller vårt fotavtryck så litet som möjligt.

By Motatos, vårt alldeles egna märke, såg dagens ljus i maj 2021. I den första serien med basvaror för skafferiet har vi hämtat inspiration från södra Europa – särskilt Italien. För att kanalisera "la dolce vita" har vi gjort ett gott och prisvärt utbud av produkter för att komplettera det ständigt växlande urvalet på matsmart.se. På så vis blir det en perfekt mix av räddade fynd och livsnödvändiga basvaror som hjälper dig att både rädda mer mat och dessutom ge tillbaka till samhällen som behöver det. Och i ärlighetens namn, om du frågar oss, har det aldrig tidigare varit så snyggt (eller gott) att göra gott!

Det är dock klart för oss att varje icke-räddad produkt vi säljer på vår sida måste vara medvetet utvald för att hålla vårt avtryck när det gäller påverkan på vår planet så litet som möjligt. Så här gör vi det:

● Våra produkter kommer från EU när det är möjligt. Vi ser också till att de transporteras med båt eller tåg i så stor utsträckning som möjligt. Vi fyller också våra containers till bredden. Vi vill transportera mat, inte luft.

● Genom att centralisera vår distribution från fabrik till lager och sedan direkt till våra kunder, minimerar vi avståndet som maten färdas såväl som eliminerar risken för stora lager på olika ställen. Smart. Och utan svinn.

● Förpackningarna är utvalda för att kunna återvinnas och vi använder bara det som behövs för att maten ska kunna transporteras på ett säkert sätt från producenten till våra kunder och sedan hålla sig färskt i skafferiet. Eftersom vi är ett renodlat e-handels varumärke, behöver vi inga förpackningar för hyllförvaring eller skyltning.

● Vi har lovat oss själva att sälja varje produkt vi tar in. Vi tillåter inget svinn i vår del av leveranskedjan och vi utlovar full transparens kring detta.

När matinköpen online fortsätter att öka (yay!), är det allt viktigare att förhindra att något går till spillo; energi, resurser – och själva maten. Vi hoppas att By Motatos kan inspirera andra i branschen att göra mer och bättre. Men fortsätt läsa och ta reda på mer om våra produkter.

En djupdykning i vårt produktutbud

Krossade tomater

Våra burktomater är ett måste i alla kök. Rika på smak och utan tillsatt salt är de den perfekta grunden för nästan allt. Och visste du förresten att mer och mer tomater importeras utifrån EU? För att undvika onödiga utsläpp producerar vi inte bara i Italien, utan använder också tomater från EU till våra krossade tomater. De är dessutom ekologiska.

Kalamataoliver

Oliverna är ekologiskt odlade i Grekland, skördade för hand och placerade i återvinningsbara glasburkar i närheten av Delphi. Och de har en smak som närmast kan beskrivas med ordet "Medelhavssol". Ät dessa och föreställ dig hur du sitter i skuggan i en lätt bris på en av Greklands vackra stränder.

Extra Virgin olivolja

Vår välbalanserade, milda, extra virgin olivolja är full med näringsämnen från naturen. Om du undrar vad “extra virgin” betyder, så beskriver det processen vår leverantör i Italien använder sig av för att producera oljan. Det är den högsta graderingen av olivolja, då den är minst bearbetad, anses ha den bästa smaken och innehåller mer antioxidanter än vanlig olivolja. Den är perfekt att ha till hands i köket för matlagning, bakning och konservering av färsk mat som till exempel pesto. Och sa vi att den är ekologisk?

Pasta

Vår pasta är verkligen italiensk! Den produceras nära Milano av 100 % durumvete, vilken utmärker sig med sin gyllene färg och höga proteininnehåll som garanterar en utmärkt ”al dente”-upplevelse. Oavsett om du föredrar klassisk spagetti och linguine eller roliga former som tortiglioni och trucioli så är all vår pasta bronsvalsad, vilket gör att kanterna är lite ojämna och därmed har förmågan att på ett bättre sätt fånga upp och hålla kvar pastasåsen. Alla förpackningar är tillverkade av återvinningsbart papper med ett tunt lager plast som kan rullas ihop till nästan ingenting; för mindre avfall och mindre utsläpp under transport från Italien till vårt lager!

Bönor

Bönor är det nya gröna! Vårt fantastiska utbud från kidneybönor och svarta bönor till goda kikärtor är alla ekologiska och tillverkade i Italien. Alla tre är fulla av nyttigt, växtbaserat protein. Ett bra alternativ om du vill hoppa över eller minska din köttkonsumtion utan att gå miste om allt protein. Bönorna är förpackade i Tetrapak som sparar plats och är lätta att transportera. Mindre utsläpp – absolut! De är också lätta att vika ihop och återvinna hemma för mindre avfall!

Här har du alltså de första produkterna som lanseras av By Motatos. Och när det kommer till utgångsdatum: låt inte det tala om för dig vad du ska äta. Smaka, lukta och titta på produkten innan du slänger bort den. Den kommer definitivt att vara lika god långt efter det att bäst före-datumet passerat!

Sojasås

Letar du efter ett riktigt bra mathantverk? Lyckost! Vår soja är nämligen fullproppad med kärlek; fyra ingredienser (sojabönor, vatten, salt och vete) och helt utan tillsatser. Med sin naturliga umamismak blir den snabbt en hjälte i ditt kryddskåp. Toppa maten (eller desserten om du är riktigt modig) med vår sojasås och dröm dig bort till Japan!

Nötter

Våra cashew- och hasselnötter är utmärkta när-som-helst-snacks! De är ekologiska och fyllda till bredden med vitaminer, mineraler, hälsosamma fetter, växtprotein och fibrer. Som grädden på moset har de dessutom en anmärkningsvärt läcker, krispig och nötig smak. I ett nötskal, är de helt enkelt packade med bara bra godsaker! Så se alltid till att ha en påse (eller två) nära till hands!