Räktacos

Recept

2021-10-14

@elsamumsar

Sugen på en twist på den klassiska helgtacosen? Voilà! Här har vi räktacos med citronmarinerat äpple och sojaugnsbakad spetskål🌮

Ingredienser:

PICKLAD GURKA

  • 1/2 gurka

  • 1,5 dl vatten

  • 1/2 dl ättika

  • 1 dl socker

FRITERADE RÄKOR

  • 200 g stora räkor (exempelvis vannameiräkor)

  • Ägg

  • Panko

  • Mjölk

  • Rapsolja

SPETSKÅLEN

  • 1/2 stor spetskål

  • 1/2 dl soya

  • 2 vitlöksklyftor

  • 3-4 msk olivolja

  • S&P

SYRLIGA ÄPPLEN

  • 1-2 äpplen

  • 1/2 lime, både juice zest skall användas.

  • 1 knipe persilja

  • 1-2 msk olivolja

ÖVRIGT

Gör såhär:

  • Börja med att pickla gurkan då denna skall stå kylen ca 1-2 h. Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner gurkan i en glasbehållare. Låt svalna i lagen.

  • Fortsätt sedan med spetskålen då denna skall stå i ugnen i ca 20-35 min. Skölj och strimla spetskålen. Lägg i en bunke tillsammans med sojan och olivoljan. Salta och peppra, och lägg sedan på en plåt och in i ugnen på 175 C.

  • Nu är det dags för äpplena! Finhacka dem i små bitar. Lägg i en skål, hacka ner koriander och pressa juicen från limen. Blanda runt och avsluta med att zesta lite av skalet.

  • Dags för fritering! Lägg räkorna i mjöl,ägg och panko. Koka upp rapsolja till ca 180 C. I med räkorna och låt de friteras till de får en gyllenbrun färg.

  • Nu är allt färdigt! Lägg alla goda saker du precis lagat på ett tortillabröd. Toppa med avokado och koriander, och en valfri sås.

  • NJUT!!!