Tacogratäng
2022-02-13
Tacogratängen är en maträtt som går att variera i oändlighet! 🌮 🌽🧀 Det är vad som gör den så uppskattad av familj och vänner vid middagsbordet. Här har vi ett recept på en vegetarisk, proteinrik och klimatsmart variant! Den räcker till hela 8 personer (eller en hel matlådsvecka) och är dessutom superenkel att göra! 🤩🚀
INGREDIENSER:
FYLLNING:
- 600 g fryst sojafärs
- 2 klyftor pressad vitlök (valfritt)
- 100 g sockerfri veggie taco paste tacokrydda
- 2 pkt linser (á 230g)
- 1 burk liten salsa (á 190 g)
- 1 burk majs (á 140 g)
SÅS:
- 1000 g protein keso
- 400 g Cream Cheese light
- Smaka av med salt (och ev. peppar)
TOPPING:
- 50g riven ost
- Rödlök
- Doritos
SÅHÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att steka färsen tillsammans den pressade vitlöken. Tillsätt sedan resterande ingredienser och låt puttra lite.
Mixa ihop såsen (keso, cream cheese, salt) med en stavmixer och häll ut i botten av en ugnsform.
Häll sedan över taco-blandningen och avsluta med att strö ost på toppen. Ställ in i ugnen ca 30 min (tills den fått lite färg och blivit varm).
Avslutningsvis toppar du den underbara tacogratängen med rödlök och doritos för extra crunch! 🤩 Och så får du självklart avgöra helt själv om den ska avnjutas som matlåder eller på tacofredagen med vänner och familj! 🌮 🌽 🧀