Spröda krustader med topping

Recept

2022-04-25

Jessica Dristig, @matigaste

Vill du bjuda på en klimatsmart och riktigt knaprig förrätt? 🦸‍ Spana då in dessa vegetariska spröda krustader med topping från vårt SAVED By Motatos sortiment! Receptet är skapat av fantastiska Jessica Dristig som varje dag inspirerar folk att laga mer klimatsmart på sin Instagram @matigaste.

INGREDIENSER:

INGREDIENSER SEMITORKADE VITLÖKSTOMATER:

  • 250 g cocktailtomater
  • 1 msk god olivolja
  • 2 tsk finhackad vitlök
  • 1 krm salt

SÅHÄR GÖR DU:

Först börjar du med att göra semitorkade vitlökstomater och att rosta pinjenötter.

  • Finhacka vitlöken så smått som möjligt och lägg i en bunke tillsammans med olivolja, salt & peppar.

  • Dela varje tomat på hälften, ner med dem i bunken och rör om så oljeblandningen fördelas jämnt.

  • Lägg tomaterna på en bakpappersklädd plåt och fördela även oljan som ev blivit över ovanpå dem.

  • Grädda på 85c varmluft i 3 h. Receptet ger en hel plåt! Förvara i en låda eller burk av glas.

  • Rostade pinjenötter: Rosta på medelvärme i torr panna tills de fått fin färg.

Är du en stressad småbarnsförälder som inte har tid till att göra dina egna semitorkade tomater? Köp soltorkade tomater. 🍅 😉 När du förberett allt ovan är det dags att lägga upp innehållet på krustaderna.

  • Bre varannan krustad med Tomat Spread och varannan med Pumpa Pesto från SAVED By Motatos.
  • Toppa med dina semitorkade vitlökstomater (eller soltorkade tomater), rostade pinjenötter och till sist finhackad persilja.

UPPTÄCK MER:

Inte bara en supersnygg, supersmarrig utan även superenkel förrätt/snacks att servera till familjen, gästerna eller grannarna! 🦸‍♀️ Spana in hela vårt SAVED By Motatos sortiment här!

Receptet är skapat av fantastiska Jessica Dristig som varje dag inspirerar folk att laga mer klimatsmart på sin Instagram @matigaste. Upptäck Jessicas favoriter och recept här!

SAVED By Motatos

Oops, oh!

Inga produkter att visa